Kadang kita lebih kenal diri kita bila sendiri.. :)

Pages

Wednesday, December 15, 2010

Edit Banner.. Edit Header.. Edit segalanya



Hantu Raya Hantu Kum Kum,
Assalamualaikummmmmm..

Okeh~ da lama tak mengepost dalam belog ni.. rasa2 da ada minatang damit (binatang kecil) tinggal sini..
Harini.. Pieka nak share.. benda yg pieka blajar baru2 ni.. Iaitu.. Jeng jengg~ 
Buat Banner simple2.. Header.. N macam2 lah yang korang inginkan..

Tutorial dia mmg snang fahamm.. bg yang da settle down dengan Photoshop yang kadang2.. hmm~ buat otak menggelegak.. kadang2 Pieka pun sampai tahap nak hempas pala dkat keypad lappie ni.. Ada yg trlupa save.. Da save format lain.. Da tu saiz tersalah2.. Brush salah pilih.. haaa~ 
Soo.. Ada Bran?
Pieka bru2 ni blajar untuk buat Template Blog.. Kan syok ada template sendiri.. 
Btw.. Pieka suka Template KILA... Adorable gitu..

kalo nak tau camna.. KLIK SINI...  Edz Johnson Channel.

Tp PIEKA pun belum khatam.. nanti bila da khatam baru pieka buat sepenuh hati.. hehe~ buat masa ni.. tgk lah dulu banner2 yang pieka da buat guna photoshop.. :p


 Yang ni Pieka buat untuk cuzzy.. untuk blog baru dia.. Kalo nak tgk blog dia.. KLIK SINI.


yang ni pun untuk cuzzy yg tadi juga~ First trial.. :p




Yang  ni pieka buat sbb nak try untuk jadikan HTML dkat dreamweaver..


YANG BAWAH NI SMUA BANNER..



so.. amacam? jom komen..

No comments:

Post a Comment

Pieka2 nda makan orgggg~ makan ayam ja~ silalah KOMEN k~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...