Kadang kita lebih kenal diri kita bila sendiri.. :)

Pages

Sunday, July 3, 2011

Guyss..

Anak kucing main pom2..
Assalamualaikummmm..

Harini bukan mau cakap pasal lelaki hensem.. lelaki hot.. ataupun apa2 yang berkenaan lah..
Harini sy mauu sentuh sikit soal.. what we talk.. girlss and guyss.. mmg different lah..

guys talks about girls' body.. 
but girls.. we talk about guys' personality.. 

Benda tu fakta yang rasanya sy sudah berkali-kali jumpa..
Mostly guys ( tidak semua ok?) when they get into the topic of GIRLS..
Its mostly ( tidak semestinya juga ) about their body.. Sorylah.. Kebanyakannya pasal bo**s..
pasal.. Hu*ps.. aduii~ kamurang suka ka kalau ada lelaki lain cakap begitu pasal kakak2 kamu.. 
adik2 perempuan kamu.. or your girlfriend ka.. your relatives ( who's female lah )

When girls knows that.. geli lah bro.. 
Jadi kalau boleh stop lah.. 
( walaupun alasan kamu FITRAH LELAKI)
Just try lah fikir.. bila kamu ckp macam tu.. akan ada yg cakap benda yg sama dengan ahli keluarga kamu yg perempuan.. 

We girls mostly (ini pun xsemua juga), when we talk
about guys.. we talk about personality.. Lelaki ni baik ka... cool ka..
smart ka.. mostly kepada ciri-ciri lelaki tu sendiri..
(except ada juga la yg talk about body.. tp pasal 6pack @ tagap)
when we talk about what we like ( guys ) mostly sebab kelakuan dorg..
adab.. jarang menyentuh hal2 seperti yg atas2 tu.. 
Contoh : 
i like it when guys wear a casual clothes.. they looks very smart and versatile..
i like guys wearing baju selangor.. not because they will look alim but "sejuk mata memandang"

tapi walau apapun.. jangan lah pandang2..
Yg lelaki tundukkan pandangan anda daripada melihat para mujahidah..
Sebab kamu pun tau "FITRAH LELAKI" tu kan?

dan para mujahiddah pula.. berpaling lah daripada melihat para mujahid.. :)
nanti dari mata turun ke hati.. kwang3.. 

PEACE NO WAR Y'ALL..
Wassalam~

* sory kalau entry ni sot2 sikit.. :) tidak ditujukan kepada yg hidup atau yg mati..


No comments:

Post a Comment

Pieka2 nda makan orgggg~ makan ayam ja~ silalah KOMEN k~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...