Kadang kita lebih kenal diri kita bila sendiri.. :)

Pages

Monday, December 26, 2011

Penyakit boleh bikin gila.. Renungkan..

Rindu.. Penyakit boleh buat gila..
Agreeee atau tidak?? hahahah~ Kan3? 
Bila kita da terbiasa dengan seseorang.. kita build satu bond yang erat..
Contoh bila kita dgn parents.. 
Kita terbiasa dengan cara masakan ibu kita.. Sukatan garam gula dorg.. Rasa setiap masakan dorang.. Ataupun cara dorg cuci kain.. Apa yang dibuat dulu.. baju dengan seluar ka diasingkan.. atau pakaian dalam xcuci skali.. asing.. Kan3? Cara susun baju dalam almari.. cara lipat baju.. even cara jemur kain.. benda2 kecil ni kadang kita tak notice.. tp mesti kita terbiasa dengan smua benda2 tu.. kan?
Jadi walau dimana pun kita pergi.. jauh mana pun.. bond yang da tertanam dalam diri tu yang akan buat kita selalu ingat org tu.. buat kita rindu.. :) bila kita masak sendiri.. mesti teringat.. ehh kalau ibu slalu masak letak camni3.. Time cuci2 kain.. ehh. ni kena asing.. macam ibu buat.. kan?

Then Rindu ni kadang datang tak semestinya sbb kita terbiasa.. tapi juga sebab perbezaan..
Contohnya kawan2.. Kta kuat makan dorg tak kuat makan.. then slalu makan sama2.. Tiba2 one day makan tanpa dorg.. Mesti terfikir.. Kalau c Tuttt ada ni, mesti nasi dia xabess.. Boleh laa cilok nasi dia.. hahahaha.. Kan?? ataupun bagi yang selalu makan dengan meriah.. diselingkan dengan lawak2 makian serta ucapan2 mesra2 kasar.. :) walaupun kadang pandangan kita bereza sampai semua mau digaduhkan.. bila dorg tiadaaa.. pernah terfikir? Rindunyaaaaa saat2 gaduh.. Ada gaduh pasal rebut kerusi (tak maenla rebut lelaki..).. Ada gaduh pasal tercabut bulu hidung kaaa time main sep3 bom3.. 
or banyak lagi.. kan3?

And kadang.. kita rindu dengan org yang sangat memahami kita.. :) Org yang tahu apa kita suka and tak suka.
Apa yang kita prefer and rather not face it.. Orang yang kadang menyakitkan hati tapi paling dekat dihati.. hahahaha~ Once dorg tak ada.. mesti sunyi.. 

So.. if smua event diatas berlaku serentak.. Rindu + Rindu + Rindu.. boleh korang jamin korang xgila?? ahhahahah~ Konpem gila.. so hypothesis accepted.. oyahh.. hypothesis tu sejenis kicap ada dijual di warung2 berdekatan.. :p






No comments:

Post a Comment

Pieka2 nda makan orgggg~ makan ayam ja~ silalah KOMEN k~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...