Kadang kita lebih kenal diri kita bila sendiri.. :)

Pages

Friday, February 24, 2012

Kita La Tu....

Assalamualaikum.....

Harini mau cerita sal sorang kawan..
Antara yang paling rapat juga.. hehe..
Ada banyakk cerita dengan dia..

Masih ingat ka?? 
First time kita masuk rumah sewa.. Kita HOMESICK gila2.
Sebab nda biasa dengan bilik kita. Ko homesick aku pun homesick.
Dua2 sedih. Sebab tlampau sedih kita dua2 decide pi hilangkan homesick d 1B. 
Kita pi makan sana and kita tengok wayang. 
Kita tengok HAPPY FEET.
Bila meningu tu wayang bukan kita makin happy.. Makin pula homesick sebab cerita pasal family2..
Tp cerita tu lucu.. Sventhinkkkk...!!!

dengan yang paling penting..
I HATE THIS LONG DISTANCE RELATIONSHIP...
and kita pun berkata... Me tooo scara tidak langsung..!!!! hehehe..

Pastu ingat lagi kaaa... kereta ko accident.. 
And kita pegi cari rim dengan kadek kaw.. kan2.
Kita pusing pusing pusing smpi jmpa..
Siok.. sbb sebenarnya antara benda yang aku suka adalah..
SURVEY PART2 KERETA..

Then ingat lagi ka?
Ada satu malam tu. Hp aku tinggal d rumah daus. Aku pinjam hp kw..
Then malam tu. aku sms dengan daus smpi inbox penuh. then aku tertidur.
Sebenarnya bila aku bangun and dapat berita tu aku rasa betul2 bersalah. Kenapalah 
aku nda padam awal2. If aku tiada peluang mau cakap dulu..
Im sorry. :(
Aku selalu nampak kau yang ceria. yang nakal. yang terencat2. Tp subuh tu aku nampak kau yang lain
Kau nampak betul2 sedih. Aku faham. Sebab kehilangan orang yang paling dekat adn paling kita sayang bukan senang kan? Aku nda mampu mau buat apa2 langsung. 
Aku cuma mampu genggam tangan kau dan peluk kau untuk redakan kau.
Jauh sekali dapat kongsi rasa sedih tu kan? and if aku cakap aku faham.
tp mungkin time tu aku ndakan faham kesedihan kau kan? 

Then kita balik kampung kau.. :) 
First time nie. hehehe. Sepanjang pjalanan cuba juga untuk hibur2 kau.. 
Itu ja yang aku mampu kan? ehehhe..
Tp disebalik kesedihan tu aku tau kau kuat..

Bila smua sda selamat berakhir. 
Kita balik. :) Ingat lagi jalan apa kita guna??
Hahahah.. Tiba2 naik turun bukit.. 
Seram juga aku.. Tp, siok kan?? hahah~
Trus trip2 macam org mengembara.. 
THE JOURNEY OF OUR OWN...
Rupa-rupanya kta sesat suda.. Last2 tembus dekat pekan inanam.. Time tu baru aku ingat jalan mau pegi UiTM boleh tembus dari kampung aku.. :) 
At last kita smpi juga kann??

Banyak lagi siri-siri pengembaraan kita sejak hari tu. 
Hari keluar malam tu mmg nda lepas.. 
HARI LIAR dengan bapak kita pun ada.. hahaha~
And time2 ni la time kita paling begila.. :D 

Mau cerita sini.. tlampau panjang  puulaaaa.. hehehe...
dengan ko aku suda rasa sedih, gembira, nangis, begila, mengamuk, merejah.. :D
Macam2 sda kan? hehehehe.. 


YANG PENTING..
mcm yg kau ckp, Stay terencat, stay gila, stay la bgini slamanya..

:D 

1 comment:

Pieka2 nda makan orgggg~ makan ayam ja~ silalah KOMEN k~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...